I Danmark kan vi være stolte. For ifølge FN’s E-Government Survey så er den danske digitale offentlige sektor nemlig verdens bedste. Siden 2001 har FN lavet benchmarking på tværs af alle 193 medlemslande, og det er tredje gang, at Danmark indtager førstepladsen. Rapporten fra FN er den eneste globale rapport, som følger udviklingen inden for offentlig digitalisering.

Den seneste rapport er fra september 2022 og offentliggøres hvert andet år. Det betyder, at i år vil vi få svaret på, om Danmark stadigvæk er verdens bedste digitale offentlige sektor. Sidste gang var særligt vores nordiske naboer Finland, Sverige, Estland og Island lige i hælene på os.

  • Digitale services
  • Telekommunikationsinfrastruktur
  • Befolkningens uddannelsesniveau

Ved seneste kåring udtalte Tanja Franck, direktør i Digitaliseringsstyrelsen, følgende: ”Men selvom offentlige digitale selvbetjeningsløsninger gør hverdagen nemmere for mange, skal vi samtidig huske at den offentlige sektor er til for alle borgere, og at det ikke er alle, der har lige nemt ved at færdes i vores digitale samfund”.

Hos Aliro Docs er vi stolte over at bidrage til det offentlige Danmark med forbedring af webtilgængelighed på offentlige digitale services, så flere borgere kan drage nytte af vores digitale samfund. Vi håber, at vi kan fastholde positionen som nummer ét, men det kræver konstant udvikling, fokus og arbejde at holde vores nordiske naboer i baghjulet.

Lad os sammen forbedre livskvaliteten for mennesker med synshandicap eller funktionsnedsættelser og bidrage til et digitaliseret samfund nu og i fremtiden med fuld inklusion.