Rundt om i landets kommuner uddeles årets Handicappris. Det er muligt at indstille både personer, virksomheder eller organisationer, som gør noget ekstraordinært i forhold til at styrke handicappedes livsvilkår. Det fortjener naturligvis anerkendelse, når mennesker forsøger at forbedre hverdagen for andre mennesker. Selv små initiativer kan have stor betydning og gøre forskellen hos mennesker med funktionsnedsættelser. I Københavns Kommune gik Handicapprisen i 2023 til GLAD Fonden, som gør en ekstraordinær indsats for at få mennesker med handicap i uddannelse og beskæftigelse. GLAD Fonden anerkendes også særligt for deres menneskesyn og grundværdier. Stort tillykke til GLAD Fonden.

Der kan indstilles til en række forskellige priser rundt om i Danmark, som eks. Handicaprådets Tilgængelighedspris. Denne pris gives for at gøre en indsats, som gør det nemmere for borgere med handicap at deltage i samfundslivet. Her kan både være tale om fysiske tiltag som nybyggeri eller ombygning af eksisterende bebyggelse samt digitale løsninger, der er med til at fremme samfundsdeltagelse for alle.