Global Accessibility Awareness Day (GAAD) er en international begivenhed, der har til formål at øge bevidstheden om digital tilgængelighed og inklusion for mennesker med forskellige handicap.

Denne dag markeres årligt og fungerer som en påmindelse for udviklere, designere og specialister, som alle skaber digitalt indhold.

GAAD blev stiftet for at fremhæve, at adgang til information og kommunikationsteknologi er en grundlæggende menneskerettighed, og for at opfordre til udvikling af teknologi, der understøtter dette princip.

Dagen tjener som en platform for at dele viden, bedste praksis, og opmuntre til innovation inden for feltet af digital tilgængelighed.

Tilgængelighedsstatistikker viser, at vi har meget arbejde foran os:

  • 98.1% af hjemmesider har mindst én WCAG 2.0 fejl.
  • Der er i gennemsnit 60.9 fejl pr. hjemmeside.

Lad os brugen dagen til at fortælle om vigtigheden af at gøre websteder, mobilapplikationer, software og alle former for digital teknologi tilgængelige og brugervenlige for alle brugere, inklusive mennesker med synsproblemer og kognitive udfordringer.

Kernen i GAAD handler om at uddanne og informere om, hvordan man bedst integrerer tilgængelighedsstandarder og -principper i digitale produkter fra starten.

Global Accessibility Awareness Day understreger, at tilgængelighed ikke kun er en god praksis eller en juridisk forpligtelse, men det er også en mulighed for at nå ud til et bredere publikum og skabe positive brugeroplevelser for alle.

Lad os sammen forbedre livskvaliteten for mennesker med synshandicap eller funktionsnedsættelser og bidrage til et digitaliseret samfund nu og i fremtiden med fuld inklusion.

#webtilgængelighed #alirodocs #dokumenttilgængelighed #GAAD #GlobalAccessibilityAwarenessDay #digitaltilgængelighed #inklusion #brugeroplevelser #WCAG #PDFUA #matterhornprotokollen